Onsdagspadling
Tur med turleder hver onsdag

FELLESPADLING HVER ONSDAG KL 17.00

Kajakkleie- Padling- Middag i det fri- Sosialt samvær

Nå har du mulighet for å være med erfarne padlere på fellestur hver onsdag. Med fast onsdags-padling ønsker vi å skape et padle-miljø i Hafrsfjord. 

For å delta på våre fellespadlinger må du ha padlet kajakk før. Har du ikke padlet før, anbefaler vi at du deltar på en guided tur (se her), gjennomfører et Intro kurs eller i beste fall tar et Grunnkurs hav. 

Vi møtes i Møllebukta hver onsdag kl 17.00 og satser på å være på fjorden kl 17.30. Mange kommer med egne kajakker, men har du ikke egen båt kan du leie dette av oss for kr 250,- for denne kvelden. 

Tempoet utover fjorden er rolig og fint tur-tempo. Vær og vind bestemmer hvor vi drar, men vi pleier å padle ca i halvannen time før vi går i land og spiser medbrakt mat. Mange har nok med seg middagsmaten sin denne onsdagen. 

Å sitte på en stein på vestsiden av fjorden, se Madla og Ullandhaug i øst, spise en god middag, det er kvalitetstid og sosialt samvær på høyt nivå og med 2 meters avstand. 

Vi ser for oss at vi er tilbake på basen i 20.00 tiden. Men igjen, blank fjord, gode padlere, her er intet bestemt. Brått tar vi oss et bad, forlenger turen ut til broen, under broen, her er det gruppen som setter kveldens mål. 

Har du ikke egen kajakk? 

Dersom du ikke har egen kajakk kan du leie dette av oss for anledningen. For kr 250,- får du leie kajakk, åre, vest, men ikke spruttrekk og drakt. Ønsker du å leie tørrdrakt i tillegg kommer det et tillegg på kr 150,- på denne kvelden. 

Vi har utarbeidet HMS retningslinjer for de som leie drakt hos oss, så du skal være trygg på at vårt utstyr ikke er smittebærende.

Reservering

På denne aktiviteten ønsker vi påmelding. Du kan betale når du kommer. Hafrsfjord kan til tider være lumsk med mye vind og bølger. Det er ikke sikkert at vi klarer å gjennomføre padlingen hver onsdag. Deltakere vil få beskjed om dette i forkant av padlingen. 

HMS PROSEDYRE FOR KAJAKK-UTLEIE OG TURER I HAFRSFJORD

7.2 Kajakk-turer og utleie fra Møllebukta

Selskapet har utarbeidet risikoanalyse for utleie og tur med turleder knyttet opp mot smitte. Punktene som er gjengitt i tekst nedenfor er sakset fra selskapets HMS håndbok, hvor det finnes ytterligere risikovurderingen, analyse og sjekklister som er oppdatert ihht til dagens situasjon. 

Alle som leier kajakk skal signere og medbringe ansvarserklæring. Selskapet setter ikke krav til Grunnkurs hav, men kan dersom tvil om kompetansenivået til leier, nekte utleie av kajakk.

Det skal ikke under noen omstendigheter leies ut kajakk dersom værforholdene tilsier mye vind. Hafrsfjord kan være lumsk med store bølger, spesielt med sør, vest- nordlig vindretning. Utleier bestemmer og tar vurdering i hvert enkelt tilfelle.

Leietaker skal få en kort sikkerhetsbrief før tur. En slik sikkerhetsbrief inneholder:

  • Gjennomgang av kajakk
  • Hvordan entre, og komme ut av en kajakk
  • Trygg padling i Hafrsfjord, holde langs land. Søke til land dersom vindforhold blir for sterke.
  • Kontaktinformasjon dersom kajakk skal må etterlates et stede dersom værskifte.

Dersom ikke gyldig dokumentasjon på NPG Grunnkurs hav kan fremvises, får ikke leier utdelt spruttrekk

Rogaland Aktiv as forholder seg til de retningslinjer som er gitt av FHI samt råd og retningslinjer gitt av NPD, dater 02.04.20.

  • På turer eller gruppe-utleie skal det ikke være mer enn 5 deltakere inkl turleder
  • Det skal minimum være 2 meter mellom hver padler, dette gjelder også på land.
  • Det skal tilstrebes god hygiene. Det vil si at det kun er turleder som skal oppholde seg i container for utlevering av utstyr. Private klær skal ikke inn i container.
  • Alt utstyr skal etter bruk i karantene eller grundig rengjøres.

Kurs

Pr April 2020 er det ikke lov å holde kurs. Det er ikke kommet retningslinjer på utleie. Selskapet har revidert prosedyre samt utarbeidet en risikoanalyse for slik bruk.

Utleie

Alt utstyr som leies ut skal umiddelbart rengjøres og desinfiseres. Redningsvester skal ha en karantenetid på minimum 5 dager før neste utleie. Vestene skal legges i plastsekk og tas bort fra utleie-stedet etter bruk.