Med hengekøye og tarp til Kalvøy

2 dagers overnattingstur for øvede padlere

Har du litt kajakkerfaring må du få med deg denne flotte turen til Kalvøy. Denne 2-dagers turen krever at du har noe erfaring med kajakk da deler av etappen går i noe eksponert farvann.

På vei til Kalvøy padler vi trange sund, opplever en unik skjærgård, et yrende fugleliv og vakker vestlandsnatur. Dette er Ryfylke på sitt beste.

Området rundt øya innbyr til fantastisk padling. Her finner du smale passasjer og lune viker. Padleopplevelser på rekke og rad. Kalvøy er en idyll med sine grønne plener og skoger helt ned til sjøkanten. Stillheten forstyrres kun av bølgeskvulp og fuglesang.

Om turen

Dette er en 2- dagers tur der deltakerne kan ligge i telt eller hengekøye. Etter ankomst Kalvøy får du servert en 2-retters middag i særdeles vakre omgivelser. Kvelden tar vi på stranden hvor vi skrøner om det meste, både sant og kanskje litt usant.

Turen starter fra vakre Grønnevika på Hundvåg. Følg skiltansvisningene. Har du noen som kan kjøre deg dit er det veldig bra da det er trangt om plassene ned i vika.

Etter å ha pakket i kajakkene og gjennomgått en kort sikkerhetsbrief sjøsetter vi kajakker fra stranden. Hvor ferden går, ja si det. Vær og vind bestemmer kurs. Men det som er sikkert er at du vil se Ryfylke fra sin beste side uansett vær og vind.

En padletur i Stavanger skjærgård har alt. Du kommer tett på fugle- og dyreliv. Er vi heldig ser vi et rådyr på en holme. Det er heller ikke uvanlig å se sel eller kanskje en nise dersom vi er maksimalt heldig.

Kalvøyparken

Kalvøy er en av Byøyene til Stavanger. Fra Stavanger sentrum, Fiskepiren, tar det kun 10 minutter med hurtigbåt før man ute av den travle bykjernen og setter sine ben på denne vakre øyen.

Disse finner du beitende på øya
Disse finner du beitende på øya
God plass til store grupper
God plass til store grupper

Kalvøy er et arrangement sted i skjærgården. Stedet arrangerer selskap, teambuilding og seminar/konferanse! Og ikke minst, aktiviteter for alle. Her kan du velge om du vil padle kajakk eller konkurrere om å bli Kalvøymester i øvelser fra det kjente TV programmet, Mesternes Mester. Etablissementet har alle rettigheter og tilbyr utsøkt lokal mat. Les mer om Kalvøy

Om deltakeren

Du som vil være med oss på denne flotte 2 dagers turen må ha padlet noe kajakk fra før. Vi setter ikke som krav at du har Grunnkurs hav, men du må ha så pass padleerfaring at du kan holde et vist tempo over tid. På tur holder vi ca 3-4 knop med gode pauser underveis.

Deltakeren må forvente å padle i bølger, i motvind, men også i strømsjø, kort sagt, padle på sjøen. 

Havna på Kalvøy
Havna på Kalvøy
Om kvelden samles vi i gapahuken
Om kvelden samles vi i gapahuken

Padledistanser og tid

Det er veldig vanskelig å estimere tid og distanser. Dette er det gruppen som setter en standard for. Er det en sterk gruppe kan distansene blir lengre enn for en gruppe som trenger noe mer tid for å komme seg til Kalvøy. Vi ser derimot for oss at vi er på Kalvøy ca i 17.00-18.00 tiden om ettermiddagen, tidlig kveld. Da rekker vi å slå leir, henge opp hengekøyer, før vi går til bords og inntar en god middag tilberedt av lokale råvarer. 

Inkludert: 

Leie av kajakk med utstyr. 

Leie av tørrdrakt, sko og redningsvest. 
Transport av kajakk til og fra møtested
Overnatting på Kalvøy
Middag første dag. 
Enkel lunsj dag 1


Deltakere må selv stille med

  • Sovepose og underlag, (lett sammenleggbart. Ikke stor luftmadrass).
  • Hengekøye, tarp eller telt
  • Klesskift. Pakkeliste vil bli tilsendt.
  • Vannflaske
  • Eget personlig utstyr, se forslag til pakkeliste.
  • Frokost og lunsj dag 2
Viktig

Dette er en tur alle som har interesse for friluftsliv kan klare. Selv om vi krever padleerfaring, betyr ikke dette at turen er en mini-ekspedisjon for eliten. Er du i normalt god form, har litt styrke i overkroppen, da er dette en fantastisk tur du bare må få med deg i sommer. Send oss en melding, så drar vi kanskje på tur sammen?