SUP utleie

For rolige timer på fjorden

Stand Up Paddle Board (SUP) er en av verdens raskest voksende vannsporter. Den er utrolig morsom, og man er nær naturen når man er ute og padler. Det beste med denne sporten er at den er enkel, og det spiller ingen rolle om man er gammel eller ung, alle får til dette. 

Kr 250,- (2 timer)


SUP - har blitt enormt populært de siste årene. Kanskje ikke så overraskende, tatt i betraktning at dette er en veldig morsom og allsidig vannaktivitet, som også gir hele kroppen god trening. Både kjernemuskulatur, armer og bein jobber godt når du driver med SUP, og du får utfordret balansen din. I tillegg kan du få flotte naturopplevelser ute på vannet.

Litt forenklet kan man si at SUP har sitt utspring i surfing på Hawaii. Mens surferne padler seg ut til bølgene liggende på brettet, er SUP en slags hybrid mellom surfing og padling. Man står på brettet, og bruker en padleåre for å komme seg fremover.

Padling på rolig, flatt vann - fritidspadling - er ideelt når du skal prøve SUP for første gang, men det finnes mange utfordringer og varianter av SUP, om du vil ta det et steg videre.
Yoga på SUP-brettet, surfing, og racing er eksempler på mer utfordrende varianter av SUP.

Å komme seg opp på SUP-brettet og sette i gang er relativt enkelt. Det kan være greit å starte et sted med relativt grunt vann, men ikke så grunt at finnen på brettet går ned i bunnen.

For å finne et godt balansepunkt bør du stå med føttene i skulderbreddes avstand på brettet, med tærne pekende fremover og en lett bøy i knærne. Bruk hoftene dine til å finne riktig balanse, og til å flytte tyngdepunktet. Ha blikket løftet og se fremover.

Syns du det er skummelt å stå, kan du prøve å sitte på kne og padle til du blir fortrolig nok med brettet til å reise deg.