Fokus og strategi

Hode, skulder kne og kanskje en tå?

I tema Fokus og Strategi får både hodet og konsentrasjon brynt seg på spennende oppgaver. Det gjelder å ha en stødig  hånd, god balanse og kanskje et snev av god avstandsbedømmelse? Temaet byr på et spennende spekter av øvelser der det ikke nødvendigvis er den sprekeste som yter best.

                                                                              FLUESMEKKEREN

I løpet av en tilmålt tid skal du og dere, slå ballen så mange ganger dere klarer over hinderet. Laget får poeng etter antall ganger ballen har vært over den organge bøylen. Hold ballen i luften, men det er klart, klarer dere å ta den på spretten etter en gang, kjør på. 

Tør jeg nevne at rekorden er på over 200? 

GRESK GÅTE

Gresk Gåte er burde være kjent for de aller fleste. På et angitt området skal du lete etter elementer som ikke nødvendigvis skal være på denne vakre øyen.  Tell godt, og husk hva du ser. Noen dager kan det være tennisballer, andre dager sitroner, blå kopper eller kanskje en oliven eller...12. 

HAMMERSLAGET

Det er synd å si det, men i denne øvelsen er du nødt til å være litt sleip og slu. Det gjelder å slå ned spikeren til den personen du mener kan true deg mest i sammenlaget. Den som først får slått ned sin spiker er ute av konkurransen. 

SIRKUSARTISTEN

Med en finger skal du få testet dine balansekunster. Her er det ulike strategier, finn din. Vi har erfart at blikk spiller en vesentlig rolle, hvor fester du ditt? 

De første 10 minuttene er kanskje enkle, men etter dette må du faktisk stå på 1 fot.  

STREK BOCCIA

I denne øvelsen må du ha en stødig hånd, fast blikk og kanskje et snev av avstandsbedømmelse? Det gjelder å plassere ballen så nærme streken som mulig. Du får 3 kast, men husk..det er alltid det siste kastet som er gjeldende. Har du kastet en gang, men vil prøve deg igjen, settes det en strek over siste kast. Tør du en gang til? 


KULEBANEN

Dette er en klassisk og kjent Mesternes Mester øvelse. Deltakeren skal selv, eller ved hjelp av en på laget, plassere en blank kule på et brett. Kulen skal balanseres gjennom ulike hindre til et "mål" på andre siden. 

Eh..glemte vi å si at det er 3 kuler som skal i mål? Og, dersom du mister kulen i en seksjon må denne startes på nytt. 

                                                              KRIGSHERREN (Vokt stolpen)

Hvem tar det første fremstøtet? I "Vokt stolpen" skal du passe på din egen stolpe, men samtidig forsøke å velte motstanderens. Skal du forsøke den på siden eller løpe rett over til den andre siden? Her er det mange hensyn å ta. Vokt stolpen!!!!

I tema Fokus og Strategi vil du også kunne finne øvelser som: 

  • Holde tiden (komme nærmest en angitt tid)
  • Perfekt timing (gå en rundløype 2 ganger for å komme nærmest idealtiden)
  • Tranen (sommerøvelse der du til slutt går i sjøen)
  • Ringkast